Veiligheidsglas plaatsen in Groningen

Woont u in een kindvriendelijke buurt in Groningen of omgeving en is het nu al de zoveelste keer dat er een voetbal door uw keukenruit heen gaat? Dan is het misschien verstandig om veiligheidsglas te laten plaatsen door uw specialist in glas: Van Reenen Glas. U kunt uw beglazing ook zichtbaar maken door er stickers op te plakken of door iets voor uw ramen te hangen. Ook kunt u bijvoorbeeld een groot oppervlak afschermen met een boardplaat of houten latjes.

Verschillende typen veiligheidsglas:

Er zijn verschillende typen veiligheidsglas. Wilt u meer weten over de verschillen en de voor- en nadelen? We komen graag eens bij u langs in Groningen om u hierover te adviseren!

  • Gelaagd glas: dit type veiligheidsglas bestaat uit twee of meer ruiten en die zijn met elkaar verbonden door een transparante, onzichtbare kunststoffen tussenlaag. Als gelaagd veiligheidsglas breekt valt het niet in allerlei stukken uiteen, want de tussenlaag houdt alles bij elkaar. Het is niet sterker dan gewoon glas, maar wel veiliger! Gelaagd veiligheidsglas wordt gebruikt voor bijvoorbeeld autoruiten en balkonruiten.
  • Gehard glas: deze soort beglazing is wel vijf keer zo sterk als gewone, simpele ruiten. Maar niet zoals bij gelaagd veiligheidsglas, valt gehard veiligheidsglas wél in heel veel kleine stukjes uiteen. Deze stukjes kunnen weliswaar geen diepe wonden veroorzaken, maar gehard veiligheidsglas moet niet gebruikt worden op plaatsen waar glas snel kan breken.
  • Kunststof plaatmateriaal: dit plaatmateriaal kan ook als veilige beglazing gebruikt worden. Heel sterk en bijna onbreekbaar is polycarbonaat en dit kunt u zelfs heel goed gebruiken voor gebogen oppervlakken. Voor bijvoorbeeld balustrades is kunststof plaatmateriaal een hele goede mogelijkheid.

Heeft u direct een glaszetter nodig in de regio Groningen? Regel het met onze vakmannen. Wij leveren alle soorten veiligheidsglas en u bent gegarandeerd van hoogstaande kwaliteit.